torstai 30. tammikuuta 2014

Tavan salikissa

Miau vaan teillekin taas!!

Nauroin kippurassa kun kuuntelin taas "saliaiheista" musaa - nimittäin Skandaalin Salikissa. Täältä löytyy tsibale jos ei vielä ole tuttu, kuunnelkaa ja naurakaa (tai itkekää, päättäkää itse). Pumppaa kunnes oksennat... Voi jeesus!!

Just eilen todettiin yhteistuumin Annin kanssa, että on ihanaa kun kaverit on yhtä "laiskoja" kuin itse eli että ei jaksa vääntää naamaan kilon pakkelikerrosta ihan joka päivä - siinä saa itsekin nauttia olostaan kun ei tarvitse tuntea oloaan ei-niin-kotoisaksi pakkelinaamojen seassa, vaan saa olla ihan vaan oma luonnonkaunis itsensä. Myös salilla.


Joo siis ei millään pahalla niitä kohtaan jotka tykkää meikata, mutta jotenkin se ei vaan itselle sovi. Luoja on suonut meikäläiselle tämännäköisen pärstän, ja kivahan sitä on juhliin laitella. Arkena kuitenkin haluan olla ihan minä vaan, muiden mielipiteet hittoon. Vaatemakuakaan ei minulle ole suotu, eli siis joku muotibloggari varmaan saisi sydänkohtauksen aina välillä jos näkisi millaisia vaate/väriyhdistelmiä käytän... Mutta hei, nou hätä, citymenninkäiset rocks!!

Mistäköhän tämäkin avautuminen taas tuli...? Väliäkö sillä, nyt on taas mukava jatkaa työntekoa, illalla taas vetämään kunnon hikitreenit salille. Ja myös ylpeänä näyttämään siltä että jotain muutakin on tehty kuin vaan peiliin tuijoteltu!

sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Tiimitreeniä takana 2 viikkoa

Ensi alkuun olin kyllä hiukka skeptinen tuon tiimihomman kanssa, että onko se nyt sitten kuitenkaan se oikea paikka minulle. Nyt kun toinen viikko on takana, ja asiaa kuultu paitsi ravinnosta myös saatu vinkkejä/kertausta tekniikoista niin tunnustan - tämä on minulle se ihan oikea paikka. Onhan noita jo nosteltu ja pääasiassa tekee liikkeet oikein, mutta tiimivetäjiltä saadut hienosäätövinkit on osuneet ja uponneet ihan täysillä. Tänäänkin sain kullanarvoisia vinkkejä sekä Sampolta että Johannalta operaatiota Päin persettä ajatellen!! Kyllä tämä kontti tästä kuntoon saadaan kesään mennessä!


Ruokapuoleltakin luulin, että tiedän kaiken tarpeellisen, mutta tsadaa - niin taas sieltäkin tuli uutta varsin arvokasta tietoa, jota on kivä päästä kokeilemaan käytännössä. Ja saa taas jotain uutta lautaselle laitettavaksi, välttämättä ei enää tässä vaiheessa jaksa nuo pelkät parsakaalit ja porkkanat innostaa, mitä kasvispuoleen tulee. Kaupan kautta siis kotiin huomenissa. Tässä onkin nyt tavoitteena löytää ja hioa kuntoon ne jutut, joilla saan ruokaa rakastavan minäni pysymään oikeilla raitella, niin voisin uskoa että muutos entiseen alkaa olla pysyvä. Jostain kun on kuullut, että vuosikaan ei vielä riitä pysyvään elämäntapamuutokseen, vaan sitä pitää jaksaa kaksi vuotta ennenkuin voi sanoa muutoksen olevan pysyvä. Kohta ollaan siis puolessavälissä, ja kyllähän tässä tiettyä rutiinia alkaa jo onneksi hahmottua.


Tämän päivän salitreenit piti sisällään jalkarääkin, ja kyllähän nuo koivet sai taas prässissä kunnolla haltuun. Sampon avustuksella taas vedettiin 150 kg lisäpainoilla (eli kelkka vielä tuohon päälle, olisiko se sen 40 kg), ja toistomäärätkin kasvoi edellisestä - feeling like a winner!! On tämä itsensä ylittäminen kuulkaa aika hienoa...


Iltapäivällä sitten vielä luistelemaan lasten kanssa, huomenna taas vuorossa joogaa. Siis jos sitä vaan pystyy. Siitäpä muuten tulikin mieleeni taas yksi note to self: muista venytellä illalla!!

Ps. Muistakaapa tuo tammikuun haaste edellisestä postauksesta / Facebookista, toistaiseksi Maria on ainoa joka on haastanut itsensä kokeilemaan jotain uutta... Rohkeasti mukaan, tuon uuden kun ei tarvitse olla mitään urheiluun liittyvää, vaan voi olla vaikkapa pulkan kyytiin hyppäämistä vuosikymmenten tauon jälkeen!!

keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Tammikuun HAASTE!!

Postasin tämän jo innoissani Facebook -sivulle, mutta nyt sama teksti ehdottomasti tänne:

- - -

HAASTE!

Tee tämän kuun (tammikuu 2014) loppuun mennessä jotain sellaista, mitä et ole _koskaan_ aiemmin tehnyt, ja jaa se kommenttikenttään! 

Itse nimittäin tein tänään jotain, mitä en ikinä olisi uskonut tekeväni, koska se on vaan yksinkertaisesti sattunut liikaa - korvien väliin. Varaan vapauden palkita jonkun osallistuneen jollain mukavalla pikkujutulla eli nyt vaan kaikki haastamaan itseään! Kertokaa siis myös vähän taustaa sille, miksi ette ole aiemmin kyseistä asiaa tehneet, ja mistä on kiikastanut. Ties vaikka joku muukin saisi rohkeutta ja päättäväisyyttä tarinastanne itsensä haastamiseen!!

- - -

maanantai 20. tammikuuta 2014

Käynnistyy, käynnistyy...

Meinaa välillä yskiä niin pahasti tämä mopo (ja välillä taas mennään sellaista vauhtia että päätä huimaa), että otettiin uusi startti kevääseen - liityin nimittäin Team Fitin 3 kk valmennusryhmään. Treenin ja ruokavalion saan nyt sitten "samaan hintaan" lisäksi luentoja ja tiimipäivää, plus myös Johannan ammattitaidon käyttööni. Sopii mulle!


Ryhmä aloitteli eilen, ja käytiin vetämässä yhteiset aamutreenit salilla. Hassua, kun muut enemmän tai vähemmän aloittelee saliuraansa, ja sitten mukana olen minä, joka on jo jonkun aikaa käynyt rautaa pumppailemassa... No ei siinä, jokaisella on omat tavoitteensa, minulla myös, ja niillä mennään! Tosin eilen huomasi hyvin, että siinä ajassa kun muut tekivät yhden tutustumiskierroksen laitteissa niin ehdin vetäistä soolona lähes kaikilla laitteilla täydet sarjat painojen kanssa, kaikki laitteet ja liikkeet kun oli jo valmiiksi tuttuja. Muutamat tosi hyvät vinkitkin ehdin Johannalta siinä ähkimisen lomassa saada, eli ei tuo tutustuminen itsellenikään mikään huono juttu ollut - päinvastoin. Nyt kun joutui taas kertaamaan puhtaat tekniikat niin saa treenistä enemmän irti!


(Nämä kuvat on napsittu jo jokunen viikko sitten, mutta isketään nekin nyt tänne...) 

Eilisessä treenissä oli mahtavaa myöskin se, että käytiin vetämässä pikapikaa (lue: lyhyillä palautuksilla) muutama sarja prässiä ja penkkiä yhdessä Terhin kanssa. Enkathan siinä paukkui prässissä hienosti, 150 kg näytti olevan painoa kyydissä parhaimmillaan!! Ja jos tuo lukema ei siellä päässä näin heti suoraan herätä hurraahuutoja, niin voin kertoa että tämän polven kanssa mikä minulla roikkuu vasemman jalan jatkeena, nuo on ihan mielettömät lukemat - alkuun ei uskaltanut tehdä prässiä edes puolellakaan tuosta, kun nivel rahisi ja rohisi ja rutisi. Nyt rutinat alkaa vasta tuossa 140 kg kohdilla eli edistystä on tapahtunut siinäkin suhteessa!

Ruokapuolelta voisin vielä vinkata yhden uuden jutun. Kokeilin nimittäin eilen illalla allaolevasta ruotsinkielisestä kirjasta tattarinarskujen tekemistä (toisella kotimaisella bovetecrunch, eli eikös se suomennu sujuvasti narskuksi...). Ne osoittautuivat aivan loistaviksi! Muksutkin narskutteli niitä menemään ihan innoissaan - ovat mukavan rapeita eikä makukaan ole mitenkään liian voimakas. Herkkua ilman suolaa ja rasvaa siis. Nyt aamusella törkkäsin näitä pari ruokalusikallista jogurtin ja marjojen sekaan kaurahiutaleiden/leseiden sijaan (sori Terhi, en jaksa aina blendata näitä smoothieksi asti vaan vetelen satsin sellaisenaan...), ja voi pojat kuulkaa... Suosittelen kokeilemaan, ohje alla!



Tattarinarskut

3-5 dl kuorittua tattaria (mielellään luomua)
vettä

Huuhtele tattarit hyvin lävikössä ja laita likoamaan yön yli. Huuhtele aamusella huolellisesti ja kuivaa joko tavallisessa uunissa noin 50 asteessa 8-12 h tai kuivurissa 40-42 asteessa kunnes ovat täysin kuivia (itselläni tähän meni Excaliburissa noin 5 h). Säilytä tiiviissä purkissa.

Ps. Näitä voi siis käyttää myslissä tai jogurtin päällä tai raakanameissa tai tai tai... Kirjassa oli ainakin useampi raakaruokaohje, jossa näitä voisi hyödyntää. Ja sopivat siis niillekin, jotka ovat gluteenittomalla tai muuten vaan välttelevät viljaa!

perjantai 17. tammikuuta 2014

Happy to be me?

On se kumma miten suhtautuminen itseen muuttuu sen jälkeen, kun on saanut muutaman kilon karistettua ja tuntee olonsa hyväksi. Onko kukaan muu huomannut tätä? Sitä alkaa meinaan pitää muutenkin parempaa huolta itsestään, tekemään sellaisia asioita jotka oli aikaisemmin kyllä mielessä mutta sivuhuomautuksen "sitten jossain vaiheessa kun on aikaa" -kanssa.

Itselläni nämä asiat ovat olleet mm. hammaslääkärikäynti, jota on lykännyt jo pari vuotta syystä että sinne on muutenkin niin pitkä jono eikä nyt välttis yksityiselle jaksais mennä, sekä optikko - nooo, kyllähän nuo lasit alkaa olla jo aika naarmuiset ja sumeat, eikä niillä nyt kyllä oikein hyvin näekään... Niin ja piilarit, kai nekin (vuoden linssit siis minulla käytössä) tarviis uusia jossain vaiheessa, kai siitä on kohta pari vuotta kun nuo otti käyttöön.


Muutos siis tässäkin suhteessa. Uudet lasit Feenikslinnun henkeen - check. Piilaritkin sain eilen, nyt ihan kunnolliset eli hajataittokorjauksella. Josko vaikka niitä tulisi nyt sitten käytettyäkin ahkerammin, kun maailma ei enää näytä toisen silmän osalta sumealta. Ja yksityisellä hammaslääkärilläkin käyty rapsuttamassa vuosien hammaskivikertymät irti - rahaahan se vaan on. Sen verran tosin turhamainen olin tämän viimeisen suhteen, että valitsin sitten suoraan sellaisen aseman, jossa tehdään myös hampaiden valkaisua. Pitkäaikainen unelma tämäkin, mutta enköhän ole sen arvoinen!!


Muutenkin tuntuu, että olen pääsemässä (viimeinkin) kaikkien marras-joulukuun häslinkien jälkeen takaisin raiteille. Suurin muutos tapahtui Magnuksen joogakurssin jälkeen, kun tein itselleni järkevän suunnitelman joogaharjoitusten suhteen. Aiemmin salilla on ollut "pakko" painaa ihan koko sarja läpi, vaikka alkuosa on rajallisen ajan takia tullut "vähän sinnepäin", jotta ehtii tehdä loputkin. Nyt päätin palata siihen, että teen salilla vain ja ainoastaan tietyn pituisen sarjan, ja teen sitten niitä uusia kerran, pari viikossa kotosalla lyhennetyn sarjan jälkeen. Tähän päätin sitoutua nyt ainakin tämän kevään ajaksi, katsotaan sitten toukokuussa miten päätös on pitänyt ja onko mitään muuttunut!


Tänään onkin taas vuorossa salitreeniä, ja sunnuntaina jo vakiintuneeseen tapaan treenataan Terhin kanssa... Jalkoja. Näillä mennään!

sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Täsmätreenit sunnuntaille

Uusi vuosi, uudet kujeet...
Jo tästä aiheesta voisi kirjoitella pitkät pätkät ja tehdä jos jonkunlaisia uudenvuodenlupauksia. Aikaa myöten sitä on kuitenkin oppinut, että joitain lupauksia ei vaan kannata tehdä, koska niitä ei voi pitää. Ja toisaalta, miksi luvata, kun ainoa mitä tarvitsee tehdä on päättää? Miksei sitä päätöstä voi tehdä ihan minä päivänä tahansa, kuten työpaikan kahvipöydässä joku mainitsi? Hyvä pointti!


I've made my choice, sitä kohti lähdetään jatkamaan. Harha-askeleitakin varmasti luvassa (stay tuned...), mutta helkkari sentään, niiden ei anneta lannistaa. Tähän asti ollaan tultu, miksei siis jatkettaisi, kun koko nainen - pääkoppaa myöten - on onnellinen?! 

Huh. Jokohan nyt olisi tuo uudenvuodenlupausten kyselijöiden aikaansaama ahdistus helpottanut...? Voidaankohan tämä lukea täsmätreeniksi omille ajatuksille?

Niin juu. Täsmätreenit, siinä uusi kirosana tälle vuodelle. Itsepä tosin juuri tänään sanoin Terhille, että tykkään tehdä niitä juurikin hänen kanssaan, koska "yleistreenit" saan kyllä tehtyä tehokkaasti ihan itseksenikin (tai yhdessä arvon treenirouvien) kanssa. Tarkoitus oli vetää tänään jalka/äässitreenit, mutta suunnitelma muuttui, kun vedin ne itsekseni eilen - ihan kevyesti vaan. Niin luulin ainakin, koska kun varmistajaa ei ollut niin tein suosiolla kevyemmillä painoilla. Tämänaamuisen perstuntuman perusteella tosin paljastui, että olin varmaan tehnyt sarjat kuitenkin mahdollisimman puhtaasti eli aina siihen tiettyyn lihakseen keskittyen, ja sepä se taas on saanut kontin takalukkoon. No, tehdään sitten jotain muuta - takaolkapäät. Vain ja ainoastaan. Lopputulos: au au AU... 


Siitä taitaa kyllä olla seksikkyys kaukana, kun vaapun huomenna kuin ankka ja käsilläkään en pysty mitään tekemään kun niitä ei saa nostettua...