maanantai 31. lokakuuta 2016

Tienhaarassa

Oletko koskaan katsonut elämääsi taaksepäin ja havainnut, millaista loogista (tai epäloogista) polkua pitkin olet kulkenut - tai kulkeutunut - nykyiseen pisteeseen?

Oletko koskaan pohtinut tarkemmin miksi? Mitä valintoja olet tehnyt päätyäksesi tähän? Tai mitä jättänyt tekemättä? Vai oletko sitä mieltä, että et ole juurikaan mitään tehnyt, vaan että elämä on heittänyt sinut sattuman ja sattumusten kautta nykyiseen tilaasi?


Oma polku ei välttämättä näytä väistämättömältä sarjalta tapahtumia, mutta kun niitä alkaa yhdistelemään uudesta perspektiivistä, saattaa havaita, että ilman tiettyjä tapahtumia jotain suurempaa olisi hyvin suurella todennäköisyydellä jäänyt tapahtumatta. Näitä tapahtumia ei välttämättä juuri tuolla hetkellä havaitse, mutta kun katsoo taaksepäin tarpeeksi laajan linssin läpi ja tarpeeksi pitkän ajan kuluttua, voi havaita noiden tilanteiden olleen niitä tienhaaroja, joiden kautta olet kulkenut nykyiseen pisteeseesi.

Samalla tavalla voit kenties ajatella nykyhetken tapahtumista - joku niistä saattaa olla se tienhaara, joka määrittää tulevan polkusi suunnan ja sen, ketä ja mitä matkan varrella tulet kohtaamaan. 


En suinkaan väitä, että kaikille sopii yksi ja sama polku. Kaikille on omansa. Mutta aika ajoin jokaisen meistä on hyvä tarkistella sitä tietä, mitä on jo kulkenut nähdäkseen paremmin minne on menossa. Nimittäin ilman menneen hyväksymistä ja ymmärtämystä siitä, että se on kokonaisuutena - jokaisessa tienhaarassa tehdyn valinnan kautta - tuonut sinut nykyhetkeen, et voi päästä menneestä irti. Jatkaa eteenpäin ilman haikeutta tai katumusta. Olla todella vapaa jatkamaan matkaa. 


Milloin sinä viimeksi katsoit taaksepäin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti