perjantai 6. joulukuuta 2013

Lastenjuhlia, luentoja ja lomaa

Eli kolmen ällän marraskuu. Takana, luojan kiitos.

Aloitetaan helpoimmasta eli lastenjuhlista. Kaksi peräkkäistä lauantaita meni niiden parissa, kun isompi tyttö täytti kuusi. Eli ensin kakkutarjoiluja sukulaisille, sitten eskarikavereille. Teemalla tietysti:


Juhlaviikonloppujen välissä oli vuorossa toinen ällä eli luennot. Reissu Turkuun siis suomeksi sanottuna. Kertaakaan en ollut siellä käynyt, ja tunnustan, että ennakkoluulot oli jonkunmoiset... Päädyin kuitenkin ihastumaan kaupunkiin ja sen vanhoihin rakennuksiin, huomattavan paljon iloisempiin ihmisiin kuin esim. Helsingissä (sori vaan hesalaiset ystäväni) sekä keskustan läpi virtaavaan Aurajokeen. Takaisin onkin päästävä aivan ehdottomasti!


Oman pienen pikantin lisän viikkoon toi salitreenit "vieraalla" salilla, eli hotellilla kun oli sopimus Motivuksen kanssa niin pitihän siellä tietty käydä tutustumassa. Kävinkin vetämässä parit aamutreenit kukonlaulun aikaan (salilla ennen seitsemää, eipä tuossa kai paljon järki päätä pakottanut!!), sitten takaisin korttelin ympäri hotelliin aamupesulle ja aamiaiselle ja hopsheijaa luennolle. Illalla naamaa kyllä väsytti, jostain kumman syystä...

(Tähän voisi tottua...!!)

Lastenjuhlat vol. 2. Sama teema ja samanlainen kakku. Hulinat vaan potenssiin kuusi... Tai oikeammin kahdeksan, kun kahdeksan alle kouluikäistä lasta touhuaa sokerihumalassa. Onneksi seuraavana aamuna vuorossa viimeinen ällä - LOMA. 

Otettiin (taas...) kukonlaulun aikaan suunta kohti Tallinnaa yhdessä Annin kanssa. Tämä oli sarjassamme oikein mummoloma: kylpyläreissu hoitoineen, matkassa tosin muista mummoista poiketen myös joogamatot ja salikamat. Kylpyläosuudesta skipattiin suosiolla aamun vesijumpat ja korvattiin ne parina aamuna joogalla, muut hoidot olikin sitten ihan "vaivan" arvoisia - oli tavallista hierontaa, kasvohoitoa, kuumakivihierontaa, vartalonkuorintaa, ja ja ja... Hemmottelua oikein olan takaa! Ja kirsikkana kakun päällä kuohuviinipullollinen, joka toimitettiin huoneen ovelle matkakumppanin syntymäpäivän kunniaksi. Yhden jaetun hunajaoluen lisäksi muuta lientä ei matkalla nautittukaan, eli siinäkin mielessä kenties hyvinkin poikkeava etelänloma!

(kuva Annilta)

Summa summarum - neljä salitreeniä ja kaksi joogaharjoitusta käytännössä neljän päivän loman aikana. Ei paha. Tosin nyt on taas olo kuin jyrän alle jääneellä, huomenna lienee syytä rullailla taas matto auki että saa paikat auki... Mutta kyllähän tässä selässä alkaa jo silmä levätä!


Loppuun vielä oiva vinkki matkapahoinvoinnista kärsiville: kokeilkaa ihmeessä meditointia, jos esim. laivalla keinuttaa liikaa. Menomatkan aamiaisbuffa kun yritti syysmyrskyssä tulla hissillä ylös (vaikka laivankin hissit oli pois käytöstä sään vuoksi!) niin istuttiin alas, suljettiin silmät ja hiljennyttiin. Helpotti kummasti oloa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti