sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Enempi parempi

Nimittäin saatiin Annin lisää seuraa tänään salille, kun Mallu liittyi porukan jatkoksi. Ja piiskahan siinä viuhui taas, kun takalistolle annettiin kunnolla kyytiä!! Enempi parempi siis, hyvä treeni ja iloinen mieli kaikilla sen jälkeen! Odotettavissa huomenna joogatunnilla jotain tähän suuntaan:


Takalisto-osastoon tai ainakin sille suunnalle "osui ja upposi" myös tämän päivän treenijuoman sekaan lorautettu kookosveden loppu... BIIIIG MISTAKE!! Jos nimittäin joku ei tiedä, miltä tuo kyseinen vesi maistuu, niin ostakaa ihmeessä purkki, maistelkaa ja miettikää hetken mikä tutunomainen jälkimaku siinä on. Uudestaan en tuota sotkua kokeile, vaikka miljoonan maksaisitte! Ihan ok viherpirtelöissä mutta pelkältään - juuei. Ei enää ikinä.


Päivän Kokeileva keittiö -osuuskin tuli vietettyä, kun lupasin jo viikolla kokata Annille jotain bulgurista. Salaatissahan tuo on aivan loistavaa sellaisenaankin, mutta päädyin kokeilemaan vuosia sitten maistamiani erinomaisen hyviä falafelin tapaisia kasvispihvejä, joissa jauhojen tilalla on keitettyä bulguria. Ohessa ohjetta, kannattaa kokeilla!

Falafel-pihvit bulgurista

1 1/4 dl bulguria
2 dl kiehuvaa vettä
1 prk kikherneitä valutettuna ja huuhdottuna (tai n. 120 g kuivattuja kikherneitä liotettuna yön yli)
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
1 tl jauhettua korianteria
1-2 tl jeeraa
1 tl sitruunamehua
1 tl leivinjauhetta
silputtua tuoretta persiljaa
öljyä paistamiseen

Kaada kiehuva vesi bulgurin päälle ja anna kypsyä puolisen tuntia. Silppua sipuli monitoimikoneessa, lisää kikherneet ja hienonna hetken aikaa (karkeaksi palaseksi). Lisää valkosipuli, suola, korianteri, jeera ja sitruunamehu ja hienonna kunnes aineet on hyvin sekaisin mutta ei sosetta.

Lisää liotettu bulgur ja leivinjauhe, miksaa kunnes aineksista muodostuu pallo. Jos massa on liian pehmeää, lisää sekaan jauhoja (itse käytin kaurajauhoja) ruokalusikallinen kerrallaan. Lisää sekaan persiljasilppu ja sekoita. Anna taikinan levätä jääkaapissa muutamasta tunnista yön yli. 

Tee massasta palloja ja litistä niitä hieman. Paista tilkassa öljyä kohtuukuumalla pannulla muutama minuutti per puoli, eli kunnes pinta on kauniin kullanruskea. Tarjoile esim. salaatin, tomaatin ja ranskankermakastikkeen kera!


Ps. Itselläni ei kaapista löytynyt persiljaa eikä jeeraa, eli jätin nämä pois. Korianterijauheen korvasin kätevästi tuoreella versiolla, jota sattui pöydällä vielä olemaan ruukussa, tämä toimi vallan loistavasti! Paistamiseen käytin hamppuöljyn ja oliiviöljyn sekoitusta, ja ranskankermakastike korvattiin Sweet Chili -kastikkeella. Ensi kerralla taidan livauttaa jo suoraan taikinaan tuota chiliä, sekä varata kastikkeeseen maustamatonta jogurttia ja sekoittaa siihen sopivasti mausteita. Namnam!

2 kommenttia:

  1. Oi että, näyttää herkullisilta! Näitä on pakko päästä kokeilemaan! Ja kyllä, pakarat muistuttelevat tänään olemassaolostaan :) Kiitos siis teille siitä!! :)
    - Mallu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aamulla sai tosiaan hetken aikaa etsiä jalkojaan, että uskalsi lähteä portaita alakertaan :-) ... Jooga tekee tänään hyvää, varsinkin kun se stanan venyttely unohtui kuitenkin!

      Poista