lauantai 12. lokakuuta 2013

Laatuaikaa

Vapaapäivän viettoa perheen kanssa. Parasta laatuaikaa <3 .


Eilinen salitreenikin uusine vääntöineen sai aikaan mukavan väsyneen tunteen käsiin. Ei sentään gorillakäsiä, mutta se mukava tunne että jotain on tehty. Vatsalihaksetkin sai kipeäksi kun Anni linkkasi illan päätteeksi tämän Youtube -pätkän Facebookiin!

Aamulla sai nautiskella kahvikupillisen sängyssä, aamiaiseksi tekaisin banaanilettuja ja lounaaksi uunissa muhi kasvislasagne (alla taas ohjetta kehiin). Siihen sivuun hyvää vihreää salaattia niin kyllä maistui! Ja ettei laatuajasta nauttiminen jäisi ihan kesken niin jälkkäriksi nautittiin jätskiä ja marjapaistosta, tietenkin vastajauhetuista pavuista keitellyn espresson kera... Mmmm... 


Muuta uutta? No ei. Elämä hymyilee kilpaa auringon kanssa, mitäpä siihen mitään lisäämään.


Kasvislasagne
(pieni vuoallinen)

Täysjyvälasagnelevyjä 6-8 kpl

Kasviskastike:
öljyä 
1 pieni kesäkurpitsa
4 tl aurinkokuivattuja tomaatteja basilikaöljyssä
n. 2 dl tomaattimurskaa
n. 3 dl kasvislientä (vettä + puolikas kuutio)
ripaus merisuolaa, mustapippuria, valkipippuria ja paprikaa
ropsaus sokeria tai 1 tl hunajaa

Juustokastike:
30 g voita
½ dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa (puolet tavallista, puolet soijamaitoa)
150 g emmentalraastetta
murskattua viherpippuria

Tee ensin kasviskastike: pilko tai raasta kesäkurpitsa ja paista sitä pannulla öljyssä kunnes se pehmenee. Lisää joukkoon aurinkokuivatut tomaatit sekä hetken päästä tomaattimurska. Sekoita hetki ja lisää kasvisliemi. Mausta oman maun mukaan (listassa ne mitä itse laitoin, tein siis sellaista mitä lapsetkin suostuvat syömään).

Tee juustokastike: sulata voi kasarissa, sekoita joukkoon vehnäjauhot ja sekoittele hetki. Lisää joukkoon maito pikkuhiljaa lisäillen, sekoita koko ajan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoitellen, anna kiehua muutama minuutti. Ota pois levyltö, lisää juustoa n. 100 g ja viherpippuri. 

Voitele uunivuoka, laita pohjimmaiseksi kasviskastiketta, sen päälle juustokastiketta ja niiden päälle levyjä vierekkäin. Tee samaan tapaan pari kolme kerrosta, laita päällimmäiseksi juustokastikekerros ja ripottele loput juustot pinnalle. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia, eli kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti