lauantai 31. elokuuta 2013

Ripsaus sitä ja ropsaus tuota...

Niin lopputuloksena syntyy syntisen hyvää - ja terveellistä, ainakin kaupan vastaavaan verrattuna:


Sarjassamme pitänyt kokeilla jo pitkään, nytpä sen tein. Kukapa ei innostuisi, jos Facebookin etusivulle lätkähtää kahden päivän aikana kolme erilaista versiota raakasuklaasta... Slurps. Eihän nämäkään siis kalorittomia ole, eeeeei suinkaan, mutta eipä noita montaa palasta tarvitse vetää että on suklaanhimo tyydytetty. Ja luoja tietää, sitä olen tässä viimeisen kolmen kuukauden aikana kaivannut!!

Pikaresepti, määrät "noin suunnilleen":
1 dl kaakaovoita
1 dl kookosöljyä
ripaus suolaa (meri/ruusu/tms mineraalisuolaa)
6 rkl raakakaakaojauhetta
6 rkl lucumaa
2 rkl hunajaa
1 dl pähkinöitä murskattuna

Helppoa kuin heinänteko - rasvat sulatetaan vesihauteessa, sekoitetaan joukkoon hunaja sekä keskenään sotketut kuivat aineet (ei pähkinät). Kaadetaan joko muotteihin tai ihan vaan lautaselle, ripotellaan päälle pähkinämurut (itselläni ne oli jo lautasella murskattuna ennenkuin kaadoin suklaamössön päälle, mutta nyt tekisin sen näin päin, koska suklaamassaa kannattaa sekoittaa koko ajan, koska ainekset kerrostuu helposti kulhossa). Pakastimeen tunniksi. Säilytys jääkaapissa, parhaimmillaan maku on kun suklaan antaa lämmetä huoneenlämpöiseksi ennen nauttimista! Ja hei, tuon kovettumattoman massan maku EI ole hyvä, eli sen perusteella ei vielä kannata johtopäätöksiä tehdä...


Treenit. Kulunut viikko on ollut nyt huilia täynnä, paristakin syystä. Ensinnäkin halusin saada tuon selkäjumin nyt kunnolla auki, kun kerran onnistuin kartoittamaan sen paikan mistä kiikastaa. Erinomainen apu tässä oli Rebalancing -hoito, jossa Magnus kävi nuo ah niin saatanallisen kipeät triggerit läpi ja muutenkin hoiti jumilihakset kuntoon. Jottei joku nyt erehdy, niin Magnuksen hoito ei suinkaan ole kivuton (päinvastoin, tuskanhiki helmeili taas otsalla ja kirosin taas kuin pieni eläin - tällä kertaa myös ääneen). Riitan tekemänä sama hoito onkin sitten aivan taivaallinen kokemus, käsittely ei satu vaan tuntuu vaan mielettömän hyvältä. 

Googlettakaa ihmeessä jos kiinnostuitte, ja suosittelen myös kokeilemaan!

Niin siitä treenitauosta. Siis kehonhuolto, yksi. Kakkosena joogakurssi. Vaikka salitreeni onkin mielettömän ihanaa ja sitä tekee mielellään kolme kertaa viikossa, niin silloin kun on menossa joogakurssille niin sitä haluaa olla "iskussa". Eli ilman että paikat on jo valmiiksi kipeinä... Kahden päivän intensiivinen joogaaminen heti aamuvarhaisella, etenkin pitkän sarjan muodossa, on vielä tällä hetkellä sellainen henkireikä itselleni, että sitä varten pitää antaa pääkopalle - ja kropalle - aikaa valmistautua. Sitten joskus ehkä, kun joogaa muutenkin aamuisin ja pidemmälle, niin voisikin käydä salilla vaikka vielä edellisenä iltana. Mutta ei nyt. Kurssilta saa niin paljon enemmän irti kun on vastaanottavainen kroppa!!

2 kommenttia:

  1. Tuo asana menee ensi kesänä! T.pK

    VastaaPoista
  2. Joo siis ihan selkeesti :D ... Helppo nakki (tämänpäiväisen perusteella ainakin)!!

    VastaaPoista