sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Palapelin rakennusta

Otsikko ei kuulosta siltä, että se liittyisi millään tapaa liikuntaan ja/tai tähän käynnissä olevaan elämänmuutokseen? No kylläpä vaan liittyy, useammallakin tavalla.


Aloitetaan helpoimmasta, josta itse asiassa ajatus koko otsikosta lähti liikkeelle: Ikeasta kotiin raahattu uusi sohvakalusto. Ensin vanhat puurunkoiset nahkasohvat ei-niin-tilavasta eteisestä ulos kahdestaan isännän kanssa ja suoraan autotalliin säilöön hajottamatta mitään. Ylimääräistä tilaa kääntelyyn jäi varmaan se 2 cm, ja kun painoa isommalla sohvalla likemmäs 70-80 kg niin hiki tuli jo tämän palasen kanssa... Ok, eli you get my point. Sitten seuraavana Ikeaan ja siellä jumppaamaan varastomyymälään. Ja taas - painavin laatikko 77 kg. Fiddu. Samoja laatikoita ja sohvakappaleita saikin sitten kannella peräkärriin ja siitä pois ja vielä käännellä sisälläkin, ja siitä se palapeli sitten muodostui. Hyvän jalkatreenin kera.


Toinen palapeli: ruoto. Kevään ja kesän ajan vaivannut selkäjumi on nyt virallisesti selätetty, eli kaikki palikat on ruodossa taas paikallaan ja lihasjumit tiessään. Melkoinen palapeli sekin on ollut, varsinkin kun selkä on sellainen laitos, ettei jumitukset ole aina lähtöisin siitä paikasta mistä se on kipeä. Näin taas tässäkin tapauksessa. Elokuussa rebalancing -käynti taikoi selkäpalapelin lähestulkoon paikoilleen, ja viikonlopun aikana viimeisetkin palaset loksahtivat kuntoon. Nyt kun vielä saa sisäistettyä kaikki Hannelta joogakurssilla saadut opit niin avot.


Kolmas palapeli: ruoka. Viime aikoina on tullut sattuneesta syystä kiinnitettyä enemmän huomiota siihen, mitä syö. Sipsit on vaihtuneet sujuvasti kuivattuihin bataattilastuihin, ranskanperunoiden tilalle tekaisin tässä päivänä eräänä "kesäkurpitsaranskiksia" - kuivurilla tottakai. Kokeilulistalla on odottelemassa vielä myös kräkkerit eli raakakeksit, sekä suolaisena että makeana versiona, samoin marjanahkoja on pakko päästä kokeilemaan. Se, mitä tuntuu olevan jäämässä yhä enenevässä määrin pois palapelistä on punainen liha, etenkin nauta. En koskaan uskonut ajattelevani, että kasvisruoka olisi minulle vaihtoehto, sillä oikeasti tykkään lihasta... Mutta jostain syystä tuo nauta on alkanut tökkiä. Yih. Tämän palapelin rakentaminen on vielä pahasti vaiheessa, mutta Terhin opeilla on huomannut olleen jo jotain vaikutusta, ehkä tämä tästä rakentuu vielä loppuun saakka jossain vaiheessa!


Ja ettei totuus unohtuisi, niin kyllähän se painopalapeli on vielä myös mukana kuvioissa! Viikonlopun ajan olen syönyt varsin tavallista ruokaa, eli en ole rajoittanut hiilareita vaan syönyt kunnolla. Jaksaminen joogassa onkin ollut aivan toista luokkaa kuin monesti, perjantaina vedin harjoituksen läpi mielettömällä energialla, lauantaina vähän väsyneemmin (aamuharjoitus ensimmäistä kertaa kuukauteen) ja sunnuntaina sitten vieläkin väsyneemmin - sohvapalapelistä johtuen. Luulenpa kuitenkin, että ilman hiilareita olisin ollut aivan loppu jo lauantaina! Eipä sen puoleen, vaikutus ei ole näkynyt painossa, vaan tilanne sairastelujen, treenitauon ja VHH -putken jälkeen on tämä:


Vielä jatketaan siis alaspäin, tavoite on päästä vielä hitusen lähemmäs sitä alkuperäistä kymmentä miinuskiloa, ennenkuin aloitetaan voimatreenit. Se onkin sitten taas oma palapelinsä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti