sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Lähiruokaa parhaimmillaan

Sattuneesta syystä on alkanut kiinnostaa yhä enemmän, mitä sitä suuhunsa oikein tulee työnnettyä... Sain tässä yhtenä päivänä viimeinkin aikaiseksi toteuttaa yhden kokeilun, joka on pyörinyt mielessä jo pitkään. Alkunsa koko homma sai siitä, että Puotimaalla -putiikin emäntä Liisa viestitteli Facebookissa vastajauhetuista luomujauhoista. Otinkin heti yhteyttä Liisaan ja sain tilaukseni tehtyä. Pussista löytyi seuraavaa:


Puurohiutaleet on tietty tuttuja kaikille, mutta mitäs nuo jyvät sitten? No. Ne jotka on Facebookissa kavereitani, niin tietävät, että kaapistani löytyy tällainen ihanuus:


Eli siis Vitamix -blender, jolla saa tehtyä aivan ihanan sileitä viherpirtelöitä, smoothieta, keittoja jne jne. Lisäksi olen hommannut normaalin kannun lisäksi toisen, kuivien aineiden prosessoimiseen soveltuvalla terällä varustetun kappaleen. Nokkelimmat varmaan keksikin jo, eli siis halusin kokeilla jauhaa kokonaisista jyvistä täysin lisäaineetonta luomujauhoa. Ja koskapa tätä päivitystä kirjoitan, niin kokeilu onnistui hienosti - epäonnistuneesta tuskin tänne kehtaisin edes kirjoittaa...

Ja mitä sitten jauhoista? Niistähän nyt voisi leipoa vaikka mitä, mutta lähdin rohkeasti kokeilemaan jotain ihan muuta... Näistä lähdettiin liikkeelle:


Välituloksena syntyi tämä pallero, josta edelleen prosessoituna syntyi - täysjyväluomupastaa!! Pastahan kuuluu tällä hetkellä jokapäiväiseen ruokavalioon, eli siitä tämä ajatus alunperin lähti liikkeelle.



Yllättävän hyvin pysyi taikina pastakoneessa kasassa, hieman tuon riittävän sitkon syntyminen arvelutti, mutta turhaan. Ehkä vähän normipastataikinaa paksummaksi nuo levyt joutui jättämään, mutta se ei haittaa. Ja maku... Voi pojat. Ei voi verrata kaupasta ostettuun, ei sitten millään!

Ja koskapa se on sunnuntai ja uusi viikko taas täynnä, niin lisätään tämäkin tänne loppuun:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti