sunnuntai 26. toukokuuta 2013

2 viikkoa takana

Kuten otsikko jo kertoikin, kaksi viikkoa ollaan tätä hommaa tehty, ja se suuri kysymys kuuluukin: Missä mennään?


Eli 0,8 kg on lähtenyt tällä viikolla lisää, tosin eilen tuo hyvä tahti otti hieman takapakkia, kun miehen pomolla oli 50v juhlat ja sinnehän oltiin ilmoittauduttu jo aikapäivää sitten. Tällä kertaa juhlapöydän antimiin suhtautui kuitenkin aika toisella tavalla kuin aikaisemmin, eli mietti koko ajan mitä sitä voi syödä. Vettä ei tullut eilen juotua tuota vaadittua neljää litraa, mutta onnistuin alkumaljaa lukuunottamatta pitäytymään ihan vaan vesilinjalla - kiitos laukussa nököttäneiden autonavainten. Tarjottu ruokakin oli grilliruokaa, eli kun sieltä valitsin omalle lautaselleni grillattua lohta ja vihreää salaattia niin eiköhän tuo oma linja suunnilleen pitänyt. Sen myönnän, että kahvin kanssa nappasin pienen palan mansikkatäytekakkua, mutta se oli sen arvoista - tehdään sitten tänään illalla vähän enemmän sen kuluttamiseksi!

Mitä sitten muuhun ruokailuun tulee, niin nyt kun pihalla kasvaa kaikenlaista herkkua niin pääsin eilen aloittelemaan myös säilöntäkautta. Puutarhan perällä kasvava lipstikka on aivan mieletön lihan mauste, ja halusin päästä jo näin kesän alussa kokeilemaan millaisia yrttikuutioita siitä syntyy. Tässä siis yksinkertaisesti mitä tein:


 

Öljynä käytin ihan perusoliiviöljyä (kylmäpuristettua luonnollisesti), ja kuutiot törkkäsin pakastimeen. Ja kunhan vaan ryytimaan antimet vähän saa kasvaa, niin aion kokeilla näitä vielä muitakin - penkistä kun löytyy vielä salviaa, mäkimeiramia eli oreganoa, timjamia, rosmariinia sekä ruohosipulia. Eipä tarvitse enää kaupan liemikuutioita ostella!!

Niin ja tätä herkkua laittelin myös eilen ensimmäisen erän pakastimeen talvea odottelemaan:


Kyllä on ensi talveksi nyt tallella vihreää viherpirtelön sekaan heitettäväksi (tai lettuihin tai piirakoihin tai keittoon jne)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti